Oddvojeno delovno mesto ODM-1

Kataloška številka: ODM-1

Oddvojeno delovno mesto ODM-1 omogoča upravljanje z eno radijsko postajo Motorola iz še enega oziroma oddaljenega delovnega mesta. Najpogosteje se oddvojeno delovno mesto ODM-1 uporablja pri črpalki gasilskega vozila s cisterno (GVC), lahko je pa tudi drugo delovno mesto, kjer radijska postaja ni dosegljiva.

** Ob naročilu v komentarju navedite, koliko metrov kabla potrebujete in na kateri model radijske postaje Motorola bi radi priklopili ODM-1.

Na zalogi
Cena brez DDV: 182,50  Cena: 222,65 

V gasilskih vozilih se za potrebe komunikacije med ekipo, uporabljajo prenosne (ročne) in mobilne (vgrajene-fiksne) radijske postaje. Običajno je v vozniški kabini nameščena mobilna radijska postaja. Velika gasilska vozila s cisterno pa vsebujejo težko in med delovanjem glasno opremo, kot je na primer črpalka za vodo. Med intervencijo je strojnik, ki upravlja s črpalko, lociran ob zadnjem delu vozila in mora biti radijsko povezan z ostalo ekipo, ki vrši samo intervencijo. Zvočnik na ročni radijski postaji, ki jo strojnik ima, ni dovolj glasen, da bi preglasil glasno črpalko.

Za ta namen smo razvili oddvojeno delovno mesto (ODM-1), ki omogoča komuniciranje z oddaljenega delovnega mesta preko radijske postaje, ki je nameščena v prednjem delu vozila. Strojniku je tako omogočena jasna komunikacija z ostalimi člani ekipe na terenu.

Enota ODM-1 omogoča večstopenjsko regulacijo glasnosti zvočnika oziroma troblje, možna pa je tudi vgradnja priključka za naglavne slušalke. Sama naprava je izdelana enostavno in robustno, kar omogoča dolgo življenjsko dobo v najbolj zahtevnih delovnih pogojih.

  • Velikost ohišja: 106*80*38 mm(d*š*v)
  • Mikrofon: Motorola
  • Zvočnik/troblja: HORN SPEAKER, 10 W 8 OHM