4. Srečanje prvih posredovalcev

Četrtega septembra 2021 se je na Jezerskem ob Planšarskem jezeru odvijal čudovit dogodek: Srečanje prvih posredovalcev.
Prvi posredovalci so laiki, ki so pripravljeni pomagati sočloveku, vendar izobraženi na tem področju in znajo nuditi prvo pomoč. Zaželjeni so še posebej v odročnih krajih, kjer NMP potrebuje več časa, da pride na kraj dogodka do ponesrečenca oziroma obolelega.
Na dogodku smo lahko videli ekipe prvih posredovalcev, kako se soočajo z različnimi scenariji. Za njih je bilo to tekmovanje odlična vaja za vsakoletno obvezno obnavljanje licence, ki jo potrebujejo za opravljanje svojega dela v svojem prostem času.
Celoten dogodek je bil izvrstno organiziran. Obiskovalci so/smo obnovili TPO, zavod Reševalni pas je pokazal veliko primerov ustreznega in neustreznega postavljanja reševalnega pasu na avtocestah in poudaril pomembnost le tega. Dispečerska služba zdravstva je predstavila svoje poslanstvo in javnost je lahko spoznala, da so tudi dispečerji pravzaprav tesno povezani z vsakim primerom, ki se odpre s klicem na 112.
Radi podpiramo dobre ideje in dobra dela, tako da smo tudi letos z veseljem finančno podprli ta enkraten dogodek, ki je iz leta v leto bolj prepoznaven.

1
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi