Utrinki s sejma SOBRA 2021

8. Mednarodni sejem SOBRA

22. septembra 2021 sta se Natalija in Luka odpeljala v Gornjo Radgono na prizorišče sejma SOBRA 2021 (Pomurski sejem). Tam sta dokončala postavitev našega razstavnega prostora in se pripravila na nastop.

Na osmem sejmu sodobne obrambe, zaščite in reševanja smo pokazali naš DISSNA dispečerski sistem za radijsko komunikacijo, ki ga uporabljajo na Reševalni postaji v Ljubljani, na Reševalni postaji v Mariboru, v PGD Postojna, PGD Trbovlje-mesto, prav kmalu pa bo zaživel tudi v Črnomlju in v Kamniku.

Razstavljali smo tudi ostale lastne produkte – napajalnike radijskih postaj Motorola, DC DC pretvornik, Oddvojeno delovno mesto in vmesnike za prenos podatkov, ki so bolj kot za segment Zaščite in Reševanja, primerni v industrijskih obratih.

V sodelovanju z našim partnerjem Swissphone vam do konca oktobra 2021 nudimo 10% popust na pagerje modela QUAD (velja za pagerje s.QUAD x15 in s.QUAD x35) in brezplačno graviranje na ohišje pozivnika. Za povpraševanje in naročila pišite Nataliji na natalija@naglic.si ali jo pokličite na 068/155-972.

Na našem razstavnem prostoru ste lahko videli tudi predstavitev nosilcev elektornskih naprav znamke RAM Mounts. Gre za vrhunske nosilce elektronskih naprav iz visokokvalitetnih kompozitnih materialov z doživljenjsko garancijo. S pridom se nosilec RAM Mounts uporablja v gasilskih, reševalnih, vojaških in policijskih vozilih. Uporabni pa so tudi v osebni rabi – z njimi preprosto pritrdimo mobilni telefon v avtomobilu, na motorju, kolesu, čolnu …

Razstavili smo tudi najnovejše modele radijskih postaj Motorola Solutions (ION z vsemi dodatki, WAVE TLK 100i, DP4801E, SL2600) in obiskovalcem povedali, da pri nas lahko kupijo nove radijske postaje Motorola Motorola, da nudimo najem oziroma izposojo radijskih postaj Motorola in seveda tudi vso podporo in servis radijskih postaj Motorola. Cena servisa Motorole in Swissphone vključuje pregled, mnenje, popravilo, nastavitve in testiranje radijske postaje oziroma pozivnika ter stroške pošiljanja nazaj na vaš naslov. Po pregledu radijske postaje ali pagerja vas pokličemo, da se dogovorimo o tem ali je popravilo smiselno ali ne in kolikšni bi bili stroški. Na menjane elektronske komponente nudimo garancijo 6 mesecev.

Med pavzo smo lahko obiskali sosede razstavljalce in pri podjetju AREX imeli možnost streljati s pravo pištolo. Natalija in Luka sta se izkazala kot zelo dobra strelca :).

Sejem SOBRA 2021 se je izkazal kot dobro obiskan in s pozitivno energijo nabit dogodek kljub pandemiji COVID-19.

Hvala vsem za obisk. Radi smo z vami, vas spoznamo, spijemo kakšno kavico in malo poklepetamo.

4. Srečanje prvih posredovalcev

Četrtega septembra 2021 se je na Jezerskem ob Planšarskem jezeru odvijal čudovit dogodek: Srečanje prvih posredovalcev.
Prvi posredovalci so laiki, ki so pripravljeni pomagati sočloveku, vendar izobraženi na tem področju in znajo nuditi prvo pomoč. Zaželjeni so še posebej v odročnih krajih, kjer NMP potrebuje več časa, da pride na kraj dogodka do ponesrečenca oziroma obolelega.
Na dogodku smo lahko videli ekipe prvih posredovalcev, kako se soočajo z različnimi scenariji. Za njih je bilo to tekmovanje odlična vaja za vsakoletno obvezno obnavljanje licence, ki jo potrebujejo za opravljanje svojega dela v svojem prostem času.
Celoten dogodek je bil izvrstno organiziran. Obiskovalci so/smo obnovili TPO, zavod Reševalni pas je pokazal veliko primerov ustreznega in neustreznega postavljanja reševalnega pasu na avtocestah in poudaril pomembnost le tega. Dispečerska služba zdravstva je predstavila svoje poslanstvo in javnost je lahko spoznala, da so tudi dispečerji pravzaprav tesno povezani z vsakim primerom, ki se odpre s klicem na 112.
Radi podpiramo dobre ideje in dobra dela, tako da smo tudi letos z veseljem finančno podprli ta enkraten dogodek, ki je iz leta v leto bolj prepoznaven.

Snemanje filma na Osilnici – izposoja mobilnih repetitorjev in ročnih radijskih postaj

Ekipam na terenu pomagamo tudi tako, da jim posodimo mobilni repetitor in ročne radijske postaje, da njihovo delo lahko poteka nemoteno.

Trenutno na območju Osilnice slovenska ekipa snema kader za nek film, in ta ekipa na razgibanem terenu poleg radijskih postaj potrebuje tudi repetitor, da komunikacija deluje, kot je treba.

Na terenu smo postavili repetitor, sprogramirali postaje in stestirali zveze.

Na območju Osilnice snemajo film, oz. kader za film v katerm dirkajo in počnejo “vragolije” z avtomobili. Sem bil danes tam ter jim omogočil, da jim radijske komunikacije delujejo. Pri snemanju uporabljajo tudi helikopter (na sliki). Drugega pa žal nisem smel slikati. Cesta med Osilnico in Kočevsko reko bo zaradi tega zaprta še cel naslednji teden.

Novinarska konferenca SLOSKI biatlon

Sloski biatlon (slovenska biatlonska reprezentanca) je dne 27.08.2019 organizirala novinarsko konferenco ob uspehih našega biatlonca Klemena Bauerja (Smučarski klub Ihan), ki je na Svetovnem prvenstvu v poletnem biatlonu v Minsku osvojil dve medalji (srebrno in bronasto).

Klemen je opisal dogajanja na svetovnem prvenstvu v Minsku, trener Uroš Velepec je ocenil njegove nastope in potek priprav reprezentantov, novi predsednik Zbora za biatlon Blaž Repinc pa je predstavil delovanje panoge v
prihodnosti.

Klemen Baurer, tudi v našem imenu – iskrene čestitke in še mnogo uspehov na nadaljnji poti profesionalnega športnika.

Elektronika Naglič smo Uradni opremljevalec slovenske biatlonske reprezentance. Skrbimo zato, da njihove radijske zveze delujejo kot je potrebno, v vseh pogojih – kjerkoli in kadarkoli. Skrbimo, da so njihove radijske postaje Motorola vedno v najboljši kondiciji in da so varno pospravljene v prenosnem komunikacijskem kovčku, ki z reprezentanco vedno potuje. Kakšen kovček potuje z njimi, poglejte na tej povezavi. Trenutno imajo v uporabi še vedno odlične Motorola GP360, k vsaki postaji spada tudi mikrofon zvočnik, in dodatne baterije. V kovčku imajo zagotovljeno tudi polnjenje radijskih postaj oziroma akumulatorjev, tako da je res vse kar potrebujejo na terenu, v enem kovčku.

Utrinki s sejma SOBRA 2018

Dne 19. septembra se je en del naše ekipe odpeljal v Gornjo Radgono na prizorišče sejma SOBRA 2018. Tam smo dokončali postavitev našega razstavnega prostora in se pripravili na naš nastop.

V sodelovanju z našim partnerjem SWISSPHONE, smo izvedli nagradno igro in vsak dan sejma podelili 4 čisto nove pagerje s.QUAD X15, v kompletu z zaščitno usnjeno torbico in polnilnikom baterij. Sodelujočih za to priložnost je bilo res veliko in veseli nas, da smo osrečili štiri srčne gasilce in prepričani smo, da so šli pagerji v prave roke.

Prvič smo javnosti pokazali naš prenosni dispečerski sistem s sledenjem in določitvijo trenutne lokacije GPS naprav na terenu. Le ta zagotavlja taktični pristop in nudi podporo za optimalno vodenje iskalnih in reševalnih akcij pogrešanih oseb v naravi. Pri načrtovanju akcije omogoča enostavno določitev iskalnega območja v oblikah, ki ustrezajo iskalnim kriterijem. Sistem nudi takojšnjo komunikacijo z drugimi službami za nudenje pomoči na terenu. S sprotno analizo že raziskanega terena pa zagotavlja hitro in učinkovito ukrepanje vodilnega člana akcije. Več o EasyFinder-Professional si lahko ogledate tukaj.

Na našem razstavnem prostoru ste lahko videli tudi predstavitev znamke RAM Mounts. Gre za vrhunske nosilce elektronskih naprav iz visokokvalitetnih materialov z doživljenjsko garancijo. S pridom se nosilec RAM Mounts uporablja v gasilskih, reševalnih in policijskih vozilih, uporabni pa so tudi za osebno rabo, saj z njimi preprosto pritrdimo mobilni telefon v avtomobilu, na motorju, kolesu,čolnu …

Razstavili smo tudi najnovejše modele radijskih postaj Motorola in mimoidočim povedali, da nudimo nakup nove opreme Motorola, najem radijskih postaj Motorola in servis radijskih postaj Motorola.

Cena servisa Motorole in Swissphone vključuje pregled, mnenje, popravilo, nastavitve in testiranje radijske postaje oziroma pozivnika ter stroške pošiljanja nazaj na vaš naslov. Po pregledu radijske postaje ali pagerja vas pokličemo, da se dogovorimo o tem ali je popravilo smiselno ali ne in kolikšni bi bili stroški. Na menjane elektronske komponente nudimo garancijo 6 mesecev.

Podelili smo nekaj kupončkov za popust v naši spletni trgovini, kjer lahko dobite vse Motoroline dodatke, Swissphone-ove dodatke in naše lastne proizvode.

Sejem SOBRA 2018 se je izkazal kot dobro obiskan in s pozitivno energijo nabit dogodek.

Hvala vsem za obisk in sodelovanje. Radi smo z vami, vas spoznamo, spijemo kakšno kavico in malo poklepetamo.

Utrinki s sejma IFAM 2019

IFAM 2019 INTRONIKA je Mednarodni strokovni sejem za industrijsko in profesionalno elektroniko, ki se vsako leto odvija v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču.

Od 12. do 14. februarja 2019 smo v sodelovanju z RAM Mounts predstavljali svoje podjetje z lastnimi produkti ter produkti zastopanih blagovnih znamk Motorola Solutions in RAM Mounts. Postali smo distributer svetovno priznane znamke RAM Mounts – gre za nosilce elektronskih naprav, narejene v ZDA. in z doživljenjsko garancijo. Nosilci RAM Mounts slovijo po izjemnih materialih, iz katerih so izdelani in po njihovi možnosti uporabe. Na njih lahko montiramo računalnik ali skener v sklaišču, mobilni telefon v avtomoboli, ali pa opremo v reševalnih in gasilskih vozilih. Lahko si v kuhinji namontiramo tablico s katere beremo recept, ali pa pritrdimo navigacijsko napravo v letalu ali čolnu/barki.

Predstavljali smo profesionalen napajalnik radijskih postaj NP13D-M , vmesnik za prenos podatko ERDI-12 in nekaj novejših modelov Motorolinih ročnih radijskih postaj DP4801E, DP4600E in SL2600.

Radi bi se zahvalili vsem, ki so se ustavili pri nas in svoj čas namenili zanimanju za naše lastne proizvode ter proizvode znamk, ki jih s ponosom zastopamo.

Vabljeni k ogledu fotografij s tega dogodka.

8
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi